ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

30 Αυγούστου 2020

Οι Τούρκοι Θέτουν ζήτημα κυριαρχίας των Δωδεκανήσων-Θέμα χρόνου η σύγκρουση

Την οργή και τον φόβο της Άγκυρας έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 μίλια, επισείοντας πάλι το casus belli.

 Μετά τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, τη σκυτάλη στην απειλή του πολέμου πήρε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης δήλωσε ότι τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της σε 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου για την Τουρκία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, θα αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντισταθμίσει την αδικία εναντίον της χώρας μας, αν εξεταστεί πάλι το νομικό καθεστώς τους», είπε ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν, επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο μιας ανάφλεξης στο Αιγαίο.

 Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, είχε αμφισβητήσει ακόμη και τη συνθήκη των Παρισίων το 1947, με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα από την Ιταλία.

«Ο στόχος της Ελλάδας είναι να έρθει πάλι και να καταλάβει τα εδάφη μας από εκεί που την πετάξαμε πριν από 98 χρόνια. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχέδιο εισβολής», είπε, που στόχο έχει τον αφανισμό της Τουρκίας και της δημοκρατίας της.


 Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

Δημόπουλου Σπυρίδων

 με τα όσα συμβαίνουν αλλά και τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν
 καθημερινά από τις  διεθνείς εξελίξεις.

https://spiridondimopoulosesy.wordpress.com 







Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ