ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

27 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ


«Ταφόπλακα» σε Δύση-ΝΑΤΟ από Τουρκία: Η Κίνα βάζει το ρευστό και η Ρωσία ξεφορτώνει πυρηνικά υλικά στο Ακουγιού

Αργά και σταθερά ο Ρ.Τ.Ερντογάν ολοκληρώνει την προσχώρηση της Τουρκίας στο συνασπισμό της Ευρασίας, αποχαιρετώντας τη Δύση και αποτελώντας ξένο σώμα για το ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες- σοκ που μεταδίδει το Foreign Policy δείχνουν πως η Κίνα τροφοδοτεί την Τουρκία με δισ. δολάρια ώστε να μην πέσει στην αγκαλία του ΔΝΤ, ενώ ταυτοχρόνως η Ρωσία ξεφορτώνει πυρηνικά υλικά στο Ακουγιού.

Όλα αυτά δείχνουν, πως η Τουρκία αποδεσμεύεται από τη Δύση και μετατρέπεται σε μια αυτοδύναμη ενεργειακά (και μελλοντική) πυρηνική δύναμη.

Foreign Policy: Η Κίνα στέλνει δισ. δολάρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνήθιζε να στέλνει κύματα σοκ στο Πεκίνο με την υποστήριξή του στην μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας, μια κυρίως τουρκόφωνη μουσουλμανική ομάδα στο Σιντζιάνγκ θύμα συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της. « Αυτό που συμβαίνει στην Κίνα είναι γενοκτονία», δήλωνε ο Ερντογάν το 2009, όταν ήταν πρωθυπουργός.

Αυτά δεν ήταν λόγια κενού περιεχομένου: η Τουρκία υπήρξε ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Ουιγούρους για να ξεφύγουν από τις διώξεις που του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Πολλά άλλαξαν όμως από τότε.  Το 2016, η Τουρκία συνέλαβε τον Abdulkadir Yapcan,  πολιτικό ακτιβιστή των Ουιγούρων που ζει στη χώρα από το 2001. Ενα χρόνο αργότερα,  το 2017, η Τουρκία και η Κίνα θα υπέγραφαν μια συμφωνία που επιτρέπει την έκδοση ακόμη και αν το υποτιθέμενο αδίκημα είναι παράνομο μόνο σε μία από τις δύο χώρες. Από τις αρχές του 2019, η Τουρκία συνέλαβε εκατοντάδες Ουιγούρους και τους έστειλε σε κέντρα απέλασης. Και τα σχόλια του Ερντογάν έχουν αμβλύνει, όπως και κάθε κάλυψη που σχετίζεται με τους Ουιγούρους σε εφημερίδες που ελέγχονται από τον Ερντογάν και τους υποστηρικτές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.enoplos.gr



 


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ