ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

20 Απριλίου 2021

ΗΝΙΟΧΟΣ ’21: Τα πρώτα στιγμιότυπα από την τελετή ολοκλήρωσης της ελληνικής μας… “RED FLAG”


Οι εντυπώσεις άριστες. Οι συμμετέχοντες κάνουν πλέον “ουρά” για να συμμετάσχουν σε μια άσκηση που εξελίσσεται στην κορυφαία άσκηση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο λόγος φυσικά για τον “ΗΝΙΟΧΟ” που ολοκληρώνεται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.


 

Σύνολο αεροσκαφών που ενεπλάκησαν στην άσκηση 96! Οι έξοδοι που πραγματοποίησαν ήταν πάνω από 1000! Στις εννιά μέρες που διήρκεσε η άσκηση εκτελέστηκαν εννιά διαφορετικά σενάρια στα οποία συμμετείχε το σύνολο των δυνάμεων.

Η άσκηση ξεκίνησε το 2014 και γράφει πλέον τη δική της ιστορία, εξελισσόμενη στο ευρωπαϊκό αντίστοιχο της αμερικανικής “Red Flag”. Ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες, το να εξασφαλίσει την εκτέλεση αεροπορικών σεναρίων ανάμεσα σε μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και πλέον είναι από τις πλέον περιζήτητες ανάμεσα σε κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις του κόσμου.

Η γεωγραφία του ελληνικού χώρου είναι μεγάλος σύμμαχος. Η δυνατότητα να πετάξουν πάνω από χερσαίο έδαφος με έντονα γεωφυσικά χαρακτηριστικά εκτελώντας αποστολές διείσδυσης στην εχθρική ενδοχώρα και το απέραντο γαλάζιο που συνιστά μεγάλη πρόκληση για τους χειριστές μαχητικών, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό.

 

Οι επιχειρησιακές ικανότητες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν γίνει αντιληπτές από όλους. Η αγορά των Rafale και η προοπτική ένταξης των F-16V έχει δώσει άλλο πρεστίζ στην Πολεμική Αεροπορία. Πλέον, ο “ΗΝΙΟΧΟΣ” αποκτά διακλαδικά χαρακτηριστικά.

Είναι θέμα χρόνου πριν τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού συμπληρωθούν και με συμμαχικά. Η δυναμική που έχει αποκτήσει ο “ΗΝΙΟΧΟΣ” διαμορφώνει τις εξελίξεις! Θα επανέλθουμε με το επιτόπου ρεπορτάζ.


 

ΠΗΓΗ:https://www.defence-point.gr/

 

 

 

 

 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ