ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

06 Ιουλίου 2021

Ο Elon Musk παρουσιάζει το τσιπ Neuralink που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο

Το Neuralink είναι ένα έργο του Elon Musk – (γνωστότερος ως επικεφαλής της Tesla) – που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνητών εγκεφαλικών διεπαφών που συνδέουν ανθρώπους και μηχανές.


Σε περίπτωση που αυτός ο ορισμός είναι διφορούμενος, κατά τη διάρκεια μιας απομακρυσμένης παρουσίασης για την εισαγωγή του Neuralink chip, ο Musk ξεκίνησε λέγοντας ότι σχεδόν όλοι αναπτύσσουν νευρολογικά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας απαραίτητη την ανάπτυξη μιας αξιόπιστης και προσιτής συσκευής εγκεφάλου που διορθώνει όλα τα προαναφερθέντα.

Μερικά από τα προβλήματα που ανέφερε ο επιχειρηματίας ήταν:

  • απώλεια μνήμης
  • απώλεια ακοής
  • τύφλωση
  • παράλυση
  • κατάθλιψη
  • αϋπνία
  • υπερβολικός πόνος
  • επιληπτικές κρίσεις
  • άγχος
  • εθισμοί
  • εγκεφαλικά επεισόδια και
  • εγκεφαλική βλάβη
947 939

«Επίλυση προβλημάτων εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης με εμφυτευμένη συσκευή », σχολίασε.

Ο Musk συνέκρινε την τεχνολογία του Neuralink με άλλες παρόμοιες εξελίξεις (όπως η βαθιά διέγερση του εγκεφάλου), τονίζοντας ότι η τελευταία ενέχει διαφορετικά είδη κινδύνων, όπως λοιμώξεις, περιορισμούς καναλιών ή καταστροφή της εγκεφαλικής ύλης.

Το τσιπ Neuralink είναι μια συσκευή μεγέθους νομίσματος. Η εμφύτευση απαιτεί το άνοιγμα ενός κομματιού κρανίου, την αφαίρεσή του, τη σύνδεση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο και το κλείσιμο της πληγής – η συσκευή αντικαθιστά στην πραγματικότητα το αφαιρεθέν κομμάτι.

947 929

Το τσιπ δεν είναι ορατό και το μόνο που μπορεί να παρατηρηθεί είναι η μικρή ουλή στο τριχωτό της κεφαλής που παραμένει μετά την εμφύτευση.

Οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν από ένα χειρουργικό ρομπότ και η ιδέα είναι ότι δεν χρειάζονται περισσότερο από μία ώρα και ότι οι άνθρωποι βγαίνουν έξω .

947 946
947 867






Στη ζωντανή επίδειξη υπήρχε μια στιγμή με πρωταγωνιστές τρία γουρούνια: ένα χωρίς το νευρικό σύνδεσμο, ένα άλλο που το είχε αφαιρέσει (για να δείξει ότι η διαδικασία είναι αναστρέψιμη) και ένα ακόμη με το εμφυτευμένο τσιπ.

Αργότερα, ο Musk έδειξε αναγνώσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας του ζώου με το τσιπ, κατά τη διάρκεια μιας σειράς φυσικών δοκιμών, για να δείξει τη διέγερση στην οποία υποβάλλονται οι νευρώνες.

947 909

Εξήγησε επίσης ότι θα είναι δυνατόν να εμφυτευτούν περισσότερα από ένα τσιπ και ότι η παρακολούθηση θα γίνει μέσω τηλεφώνου.

Η παρουσίαση τελείωσε με την επιβεβαίωση ότι οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους προετοιμάζονται ήδη.

Το τσιπ Neuralink είναι ακόμη υπό ανάπτυξη.

Δείτε ακόμη:

Περιγραφή video από το κανάλι του The Charisma Matrix:
"Δεν συνειδητοποιεί ο Elon Musk πώς φαίνεται προς τα έξω στο κοινό ή παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο που δεν θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο;
Σε αυτό το βίντεο, ο Elon κάθεται για μια συνέντευξη στην Ένωση Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι πολύ ειλικρινής με τις προβλέψεις του για το μέλλον.
Θα αποδομίσουμε την υποεπικοινωνία πίσω από την αλληλεπίδραση και θα προσπαθήσουμε να αποφασίσουμε αν ο Elon δεν γνώριζε ή απλά δεν ενδιαφερόταν".


«Ξέχασες άνθρωπε πως να ξανανιώσεις, με γέλιο, με χορό και με τραγούδι, με εργασία, με γνώση, με έρωτα με αξίες και ψάχνεις λύσεις σε λάθος μονοπάτια» 
Χρήστος Κυριακόπουλος

ΠΗΓΕΣ:


Μετάφραση από τα Ισπανικά: Google Translate | Διορθώσεις: Χρήστος Κυριακόπουλος
Μετάφραση από τα Αγγλικά: Χρήστος Κυριακόπουλος


ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:







"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) - ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ - + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ