ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

20 Μαρτίου 2021

Φορολογικός Λαβύρινθος - ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! Μάθε τον τρόπο...



Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης - 07/11/2019

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της KPMG International, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Τσεχία έχουν κατά σειρά τις πλέον πολύπλοκες φορολογικές νομοθεσίες. Επιπλέον, αυτές αλλάζουν πολύ συχνά μπερδεύοντας τους φορολογουμένους.

Κάθε λίγο και λιγάκι στο Υπουργείο Οικονομικών, ιδιαίτερα όταν αλλάζει η κυβέρνηση, σκαρφίζονται και μια νέα διάταξη, ένα νέο νομοσχέδιο. Το οποίο αντί να απλοποιεί τα πράγματα, τα μπερδεύει ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό και ακολουθούν αμέτρητες μακροσκελείς νέες εγκύκλιοι και νέες ερμηνευτικές διατάξεις για να εξηγήσουν τα σταυρόλεξα και την σπαζοκεφαλιά.
Όλα αυτά για να τα καταλάβεις και να τα θυμάσαι πρέπει να είναι ένας μικρός… Αϊνστάιν!

Το λένε οι ίδιοι οι εφοριακοί. Ο Πρόεδρος τους Μιχάλης Κούπκας με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο περιγράφει την πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας:

«Η φορολογική νομοθεσία έχει γίνει λαβύρινθος και ο μίτος τους Αριάδνης… μαλλιά κουβάρια. Πρόκειται για μια δαιδαλώδη νομοθεσία που ταλανίζει τους εφοριακούς, οι οποίοι καλούνται να την ερμηνεύσουν και να την εφαρμόσουν καθημερινά, αλλά και τους λογιστές και όλους τους Έλληνες πολίτες. Κάθε δύο μήνες κάτι αλλάζει στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Κάθε τρεις μήνες κάτι μεταβάλλεται στον ΕΝΦΙΑ, ενώ κάθε έξι μήνες αλλάζουν διατάξεις στα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».




Η ελληνική μας γλώσσα είναι η πιο πλούσια στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα και η πιο κατάλληλη για γενικότητες, αοριστίες και σοφιστείες, για να σε ζαλίζει και να ερμηνεύεις όπως σου γουστάρει. Οι νόμοι στην Ελλάδα, γενικά, είναι γεμάτοι από εκφράσεις όπως π.χ.:

Υπό την προϋπόθεσιν ότι…, εξαιρούνται οι περιπτώσεις…, εφ΄όσον όμως πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου…, εδάφιο…, το οποίον συνεπληρώθη υπό του νόμου…, όπως περιγράφονται εις την διάταξιν…, λαμβανομένου υπόψιν…, τηρουμένων των διατάξεων…, πλην όμως…, το οποίον έχει διευκρινιστεί  διά των διατάξεων…, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται…, εκτός εάν…, κλπ. κλπ. κλπ.



ΠΗΓΗ:
 




________________________________________________________________________________

Αυτά διαγγέλλουνε και καταγγέλλουνε με αποδείξεις, με στοιχεία - ΚΑΙ οι Υποψήφιοι Βουλευτές της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. και ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα, κος. Αρτέμης Σώρρας... Για μια πολυνομία που μαστίζει το βίο και την πολιτεία μας, για ένα αδιέξοδο που επιτρέπει σε παραθυράκια μέσα σε νόμους, να μπάζει ότι τους εξυπηρετεί και ότι εντέχνως και δολιοτρόπως τους βολεύει και είναι στην γραμμή στρατηγικής τους για τον αφανισμό μας, των Ελλήνων εντός και εκτός της Ελλάς...

Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να ακούσετε τις τοποθετήσεις σε ζητήματα Εθνικής Οικονομίας, Φ.Π.Α., φορολογίας, ΕΝΦΙΑ κ.α., της Υποψήφιας Βουλευτή με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. Κας. ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ - Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΝ ΝΕΑ - WEB TV και στην εκπομπή που επιμελήθηκαν και συμπαρουσίασανε οι: Μαρία Αρσενίου, Χρήστος Κυριακόπουλος και προβλήθηκε από την επίσημη σελίδα στο facebook της ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ως πρεμιέρα, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 στις 20:00 το βράδυ. 

Το αξιοσημείωτο δε, είναι οι λύσεις που παρουσιάζει η Υποψήφια Βουλευτής, Ελένη Θεοδωροπούλου, όπως απορρέουν ακριβώς μέσα από τις κατατεθειμένες στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου (ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6199/04-09-2015 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ), Προγραμματικές Δηλώσεις, καθώς και η Ιδρυτική Διακήρυξη του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. - ποια θα είναι η Φορολογική Πολιτική την επόμενη ημέρα με, Διακυβέρνηση της Ελλήνων Συνέλευσις - ακούστε την συνέντευξη, δείτε την εκπομπή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα, με πραγματικό διάλογο και προβληματισμούς με τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και τα κοντινότερά σας άτομα. 



ΠΗΓΗ YouTube Channel:





Η πληροφόρηση όμως δε σταματάει εδώ, ΟΧΙ, τώρα ξεκινούν όλα, ζήτησε σήμερα κιόλας να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση - ραντεβού, ενημέρωσης και συζήτησης, από τον πλησιέστερο σε εσένα Τοπικό Οργανισμό Ε.ΣΥ. με εκπρόσωπο του - συμπολίτη και αδελφό σου, με όλα τα μέσα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που προβλέπονται από το νόμο, οι Τοπικοι Οργανισμοί Ε.ΣΥ. τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και διατάξεις...  

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, η Ιερή χώρα μας Ελλάς αιμορραγεί, τα παιδιά μας απογοητεύονται και καταθλίβονται, αποζητούν δίκαια και δικαιωματικά, πίσω το δικαίωμά τους για όνειρα και υψηλούς στόχους, ενώ οι μεγάλοι προπάτορές μας ζητούν να τους τιμήσουμε εμπράκτως με τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας και τον βίο μας ως μονάδα ολότητα σε μια ανθρώπινη κοινωνία Αξιών και Ελλάνιων Ιδανικών. Δεν έδωσαν τα πάντα και την ίδια τους τη ζωή για το τίποτα!!!

(Άρθρο: Χρήστος Κυριακόπουλος)

________________________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ PDF...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:







"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) - ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ - + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ