ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

12 Φεβρουαρίου 2022

Προεόρτια σύρραξης: Η Ρωσία κτύπησε τις μεγαλύτερες δορυφορικές εγκαταστάσεις - Απόπειρα μπλακ αουτ στις παγκόσμιες επικοινωνίες!

Ως “στρατηγικό κτύπημα” και “πολύ σοβαρή πολεμική ενέργεια” χαρακτηρίζεται από τις Νορβηγικές Αρχές η διάλυση ενός υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών του μεγαλύτερου επίγειου δορυφορικού πάρκου το οποίο χειρίζεται πάνω από 100 κεραίες.


Οι Νορβηγοί, αν και δεν κατονομάζουν επίσημα την Μόσχα, εντούτοις κάνουν λόγο για 100% “ανθρώπινη ενέργεια” που παραλίγο να τυφλώσει δεκάδες δορυφόρους της Space Norway με πελάτες παγκοσμίως. Μην ξεχνάμε πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει ειδικό εξοπλισμό ακριβώς για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Το κτύπημα προκάλεσε “απώλεια ισχύος σε αναμεταδότες σημάτων” με τις αρχές ασφαλείας να κάνουν λόγο “για προσομοίωση περιφερειακής ακόμη και παγκόσμιας σύρραξης κατά την οποία δορυφόροι και επικοινωνίες έπρεπε να τεθούν εκτός λειτουργίας” .

Το δορυφορικό πάρκο ακόμη και τώρα λειτουργεί χωρίς εφεδρεία με ένα και μόνο καλώδιο οπτικών ινών. Το κτύπημα έγινε στην Γροιλανδική Θάλασσα πολύ κοντά στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Το γεγονός αυτό εξηγεί και την πολεμική ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας. Εξηγεί επίσης και γιατί υπήρχε πολύ μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση όταν η Ρωσία διεξήγαγε ασκήσεις λίγο έξω από την ΑΟΖ της Ιρλανδίας.

 

Νορβηγία: “Ανθρώπινη δραστηριότητα πίσω από την δολιοφθορά”

 

“Δεν υπήρξαν φυσικά φαινόμενα που να οδήγησαν στο σπάσιμο του καλωδίου οπτικών ινών μεταξύ του αρκτικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ και της ηπειρωτικής χώρας της Νορβηγίας” αναφέρει το τελικό συμπέρασμα της Νορβηγικής αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, η νορβηγική αστυνομία έκανε ανακαλύψεις που υποδεικνύουν ανθρώπινη εμπλοκή στη διακοπή του καλωδίου Svalbard που έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους

«Οι προκαταρκτικές έρευνες ενισχύουν την υπόθεσή μας για την ανθρώπινη επέμβαση που οδήγησε σε απώλεια επικοινωνίας σε ένα από τα δύο καλώδια», δήλωσε ο δικηγόρος της αστυνομίας Ronny Jørgensen στην εφημερίδα Bergens Tidende.

Ο Jørgensen δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ευρήματα, αλλά ξεκαθάρισε πως “η φύση είναι απίθανο να βρίσκεται πίσω από τη ζημιά”.

Οι δηλώσεις της αστυνομίας έρχονται αφού το σκάφος της τοπικής αυτοδιοίκησης του Σβάλμπαρντ “Polarsyssel” βρέθηκε στην περιοχή και έλεγξε την κατάσταση του καλωδίου  με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα.

 

Απόπειρα “τύφλωσης” του μεγαλύτερου δορυφορικού πάρκου

 

Το καλώδιο ανήκει στην Space Norway και εξυπηρετεί το πάρκο SvalSat με περισσότερες από 100 δορυφορικές κεραίες.

Το πάρκο SvalSat είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εμπορικός επίγειος σταθμός στον κόσμο με πελάτες παγκοσμίως. Η θέση του στις 78° Β, στα μισά του δρόμου μεταξύ της ηπειρωτικής Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, δίνει στον σταθμό μια μοναδική θέση να παρέχει υποστήριξη (σε όλες τις τροχιές) στους χειριστές δορυφόρων που βρίσκονται σε πολική τροχιά.

 

Σύμφωνα με τη Space Norway, η διακοπή του καλωδίου εντοπίστηκε κάπου μεταξύ 130 και 230 χλμ από το Longyearbyen σε μια περιοχή όπου τα βάθη του ωκεανού πέφτουν απότομα στα 2.700 μέτρα.

«Η διακοπή του καλωδίου δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας με το Σβάλμπαρντ. Το καλώδιο αυτό ήταν εφεδρικό», ισχυρίζεται ο Επικεφαλής Υποδομών στο “Space Norway”, Dag H Stølan.

“Η ανάλυση έδειξε βλάβη σε μια διακλάδωση στο καλώδιο προκαλώντας απώλεια ισχύος σε ορισμένους από τους αναμεταδότες σημάτων” τόνισε η Space Norway.

Η αστοχία αποκαταστάθηκε στις 18 Ιανουαρίου και το καλώδιο αναμένεται να επισκευαστεί πλήρως εντός του Φεβρουαρίου.

 


 

 

Και άλλα παρόμοια κτυπήματα – Κτύπησαν τις Νορβηγικές ΕΔ

Το καλώδιο Svalbard δεν είναι το μόνο κομμάτι της υποβρύχιας υποδομής της Νορβηγίας που έχει υποστεί ζημιά τους τελευταίους μήνες.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών ενημέρωσε ότι το Παρατηρητήριο του Ωκεανού “Lofoten–Vesterålen” ήταν εκτός λειτουργίας αφού είχαν εξαφανιστεί με κάποιο τρόπο περίπου 4 χλμ από ένα υποβρύχιο καλώδιο μήκους 60 χλμ.

“Κάτι ή κάποιος είχε βγάλει το καλώδιο από το εξωτερικό κύκλωμα”, δήλωσε ο διευθυντής του έργου Geir Pedersen.

Το καλώδιο χρησίμευε πρώτα από όλα για θαλάσσια παρακολούθηση, αλλά συνέλεγε επίσης πληροφορίες για τις Νορβηγικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μια ερευνητική ομάδα εξοπλισμένη με Μη Επανδρωμένο Υποβρύχιο Όχημα (UUV) κατάφερε να εντοπίσει τμήματα του καλωδίου που έλειπε.

«Βρήκαμε περίπου 3 χιλιόμετρα από το καλώδιο μήκους 4,2 χιλιομέτρων. Βρέθηκε αρκετά εκτός θέσης, έως και 11 χιλιόμετρα. Πιθανότατα σκάφος έβγαλε το καλώδιο από τη θέση του», είπε ο Pedersen.

Και ποιοι έχουν σκάφη στην περιοχή;;

 

ΠΗΓΕΣ: 

warnews247.gr 

ΑΙΟΛΙΔΑ - Blogspot | ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ





«Ε5 ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΕΦΘΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»



ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:





"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
18:00 ΜΕ 21:00
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ:
210 2200 364 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
694 559 7235 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ