ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

07 Ιουλίου 2020

Μετά Τσιόρδα εποχή - έρχεται ο Χριστόφορος Πισσαρίδης

Πριν καλά καλά ξεσπάσει ο κορονοϊός και γνωρίσουμε τον κύριο Τσιόρδα, ήταν έτοιμη και η επιτροπή Πισσαρίδη που θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την ορθότερη διαχείριση του ευρωπαϊκού πακέτου των 32 δισ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνουν την πολιτική και οικονομική διαχείριση της πολιτείας μας τεχνοκράτες παίρνοντας την εντολή από της κυβερνήσεις που εναλλάσσονται τακτικά στην εξουσία και ερωτάται ο μέσος Έλληνας πολίτης η κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν την διαχείριση της εξουσία μετά από εντολή σου μέσο των εθνικών εκλογών τι ρόλο παίζουν; δεν μπορούν να διαχειριστούν την πολιτεία σου και έχουν την ανάγκη ενός τεχνοκρατικού οργανισμού για να διαχειριστή την οικονομία την εξωτερική πολιτική την τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν θεσμικά όργανα στην δημόσια διοίκηση που μπορούν αναλάβουν ένα τέτοιο ρόλο;



Ένα πλέον είναι βέβαιο ότι όλοι απέτυχαν στο κομμάτι της πολιτικής και οικονομικής διαχειρίσεις και ήρθε η ώρα να αναλάβεις Ε.ΣΥ. αυτόν των ρόλο παίρνοντας την εξουσία στα χέρια σου μέσα από έναν θεσμικά οργανωμένο μηχανισμό που θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια σου .



Ο πολιτικός φορέας «Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» έχει ιδρυθεί ως μηχανισμός για την ανάληψη αυτού του ρόλου για να βγει ο άνθρωπος από το τέλμα της κρίσεις που μαστίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα και να δώσει έναν ενεργό ρόλο στον Έλληνα πολίτη να των βγάλει από την αφάνεια που βρίσκεται σήμερα και να ακουστή η φωνή του

Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης επικεφαλής της Επιτροπής που θα εκπονήσει το νέο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία



Ποιος είναι ο Χριστόφορος Πισσαρίδης:

Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1948. Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι Regius Professor στο London School of Economics, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου. Ειδικεύεται στα οικονομικά των αγορών εργασίας, στην μακροοικονομική πολιτική, στην οικονομική ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Του απονεμήθηκε Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών, από κοινού με τους Dale Mortensen του πανεπιστημίου Northwestern και του Peter Diamond του MIT, για το έργο του στην ανάλυση των αγορών με τριβές. Προηγουμένως, το 2005, ήταν ο πρώτος οικονομολόγος εκτός των ΗΠΑ που κέρδισε (μαζί με τον Dale Mortensen) το διεθνούς κύρους βραβείο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας (ΙΖΑ) στα Οικονομικά της Εργασίας.


Έχει γράψει εκτενώς σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο και το βιβλίο του «Equilibrium Unemployment Theory» αποτελεί σημείο αναφοράς στα οικονομικά της ανεργίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι μέλος του Econometric Society, της Βρετανικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ακαδημίας της Ευρώπης και αρκετών άλλων επιστημονικών συλλόγων, είναι ισόβιο επίτιμο μέλος του American Economic Association. Το 2011 του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έγινε ιππότης του βρετανικού στέμματος το 2013.

Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2016.


ΠΗΓΗ: https://www.mononews.gr

 Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


Μεταξύ άλλων ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ανέφερε τα εξής:


Μιας και το θέτετε το ζήτημα περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδος το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη στην οποία είχαμε αναθέσει την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και ζητήσαμε φυσικά τώρα να λάβουν υπόψιν τους και τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά τον κορωνοϊό. Ο σκοπός μας είναι στη διαδικασία συζήτησης αυτού του πορίσματος και βέβαια στην εκπόνηση του εθνικού σχεδίου το οποίο πρέπει να καταθέσουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να λάβουμε υπόψιν τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και προφανώς και των υπολοίπων κομμάτων ώστε το εθνικό σχέδιο της χώρας να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ