ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

26 Ιουνίου 2021

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Του Υπτγος ε.α Δεληγιάννης Κων/νος:

"
Η δήλωση της κ. ΠτΔ σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας, μου έδωσε την  αφορμή να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου..."

Η κ. ΠτΔ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank, με θέμα το δημογραφικό, δήλωσε:

«είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»

Σαν πολίτης αυτής της χώρας θλίβομαι για τις  θέσεις της κ. ΠτΔ, το δημογραφικό λύνεται πολύ εύκολα όταν υπάρχει θέληση, ενδιαφέρον, όραμα, προσανατολισμός από την πολιτεία να διορθώσει τα λάθη παρελθόντων ετών.

Απαιτείται η χορήγηση  κινήτρων στην Ελληνική οικογένεια όπως μείωση της φορολογίας, επίδομα για την απόκτηση τρίτου παιδιού, στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, ενίσχυση των επιδομάτων τοκετού, ενίσχυση των επιδομάτων από το πρώτο παιδί, διεύρυνση των κριτηρίων για την ένταξη των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η φορολογία, «πνίγει» τη μέση ελληνική οικογένεια, σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Στην ελληνική οικογένεια παρακρατείται ως φόρος το 31,7% του εισοδήματος, έναντι 24,4% κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ. Το 2020, η Ελλάδα είχε την 4η υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ.

Η Γαλλία και η Σουηδία, δαπανούν περίπου 3,5% του ΑΕΠ ετησίως σε επιδόματα, υπηρεσίες και φοροελαφρύνσεις για οικογένειες, σε σχέση με περίπου 1,5% του ΑΕΠ που δαπανούν Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό σε τι δεινή θέση βρίσκεται η Ελληνική οικογένεια.

Οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα λόγω του χαμηλού εισοδήματος, της μεγάλης ανεργίας και της υπερ-φορολόγισης. Αντί λοιπόν να εστιάσει η πολιτεία στην ανάπτυξη του πρωτογενή κ δευτερογενή τομέα που συνεπάγεται άνοιγμα θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση ανάσα στην Ελληνική οικονομία πράττει το αντίθετο. Επιτρέπει με τις ευλογίες της ΕΕ την παράνομη λαθρο – μετανάστευση και την δημιουργία Hot spots στην πατρίδα μας.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας βοηθά στην ανανέωση του πληθυσμού όπως δήλωσε η κ. ΠτΔ ως ανώτατος άρχων, με τα λεγόμενα της, με την ενσωμάτωση, ένταξη των παρανόμως εισελθόντων στην χώρα μας.

Η πολιτεία με τις αποφάσεις της και τους εσφαλμένους χειρισμούς κατάφερε να ‘’εξοντώσει’’ την Ελληνική οικογένεια με τους χαμηλούς μισθούς, την υπερφορολόγιση, την αύξηση των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά και την αύξηση της ανεργίας.

Επιπρόσθετα αποτρέπει με τις εσφαλμένες πολιτικές της  εδώ και χρόνια την ελληνική οικογένεια να αποκτήσει πάνω από δύο παιδιά, γιατί ο αγώνας για την επιβίωση είναι δύσκολος, σκληρός και αδυσώπητος.

Το αποκορύφωμα δε των λαθών εστιάζεται στην μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επιστημονικό δυναμικό υψηλού επιπέδου.( ο συνολικός αριθμός Ελλήνων που μετανάστευσε στο εξωτερικό από το 2010 μέχρι και το 2016, ανέρχεται στις 500.000)

Το πρώτο ερώτημα μου είναι πώς όλοι αυτοί που παράνομα βρέθηκαν στην χώρα μας, θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας εργασίες περιστασιακές (πλύσιμο τζαμιών σε αυτοκίνητα στους δρόμους ή  σε καταστήματα, ή  με τα  καρότσια τους, με τα οποία σε καθημερινή βάση έχουν γεμίσει τους δρόμους του λεκανοπεδίου κάνοντας παράνομη ανακύκλωση με την ανοχή της πολιτείας ή πουλώντας παράνομα εμπορεύματα σε πεζόδρομους).

 Επίσης πως θα συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ως ανασφάλιστοι, που κοιτάζουν μέσα από πρόχειρες εργασίες να κερδίσουν μερικά ευρώ.

Το δεύτερο ερώτημα μου, είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί ποτέ να ενσωματωθούν στον Δυτικό τρόπο ζωής?

Η απάντηση είναι εύκολη και μας δίνεται άμεσα ο τρόπος που οφείλει να ενεργήσει η πολιτεία, αν ανατρέξουν οι ειδήμονες στα παραδείγματα της Δανίας και της Σουηδίας, παραδοσιακά φιλομεταναστευτικών χωρών που άνοιξαν τις πύλες τους…, μετά από είκοσι χρόνια διαπίστωσαν ότι απέτυχαν παταγωδώς και τώρα αναζητούν λύσεις να τους στείλουν πίσω στις χώρες τους.

Στην ίδια κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα μας και όσο υπάρχουν τέτοιες φωνές σαν της κ ΠτΔ, φοβάμαι ότι θα πλησιάσουμε στο ¨χείλος του γκρεμού ΄΄ με την μείωση του Ελληνικού πληθυσμού στην πατρίδα μας.

Το τρίτο ερώτημα μου αφορά τα παρακάτω επίσημα στοιχεία, τα οποία φαίνεται να μην ανησυχούν τις επίσημες αρχές μας.

            α. Η  Ελλάδα το 2030 αναμένεται να είναι η πιο γερασμένη Ευρωπαϊκή χώρα, ξεπερνώντας την Ιταλία.( στοιχεία της Eurostat) 

            β. Ο αστικός πληθυσμός στην Ελλάδα προβλέπεται ότι το 2050 θα είναι μειωμένος κατά 16,7% σε σχέση με το 2019, ενώ στις περισσότερες χώρες της ΕΕ αναμένεται ότι θα αυξηθεί, από 2,3% στην Κροατία έως 35,4% στη Μάλτα την Ιρλανδία 29,2% και τη Σουηδία 25,1%. ( προβλέψεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ ).

γ. Στο 2021 Ageing Report στους ειδικούς πίνακες για την Ελλάδα καταγράφεται πτώση πληθυσμού από τα 10,7 εκατ το 2019 στα 9,5 εκατ. το 2050 και στα 8,6 εκατ. το 2070.

Κυρίες και Κύριοι του Ελληνικού κοινοβουλίου αν αγαπάτε αυτόν τον τόπο και ενδιαφέρεστε πραγματικά για τον Έλληνα πολίτη απλά στηρίξτε την οικογένεια του, όλα τα λοιπά που δηλώνετε σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Συμπεράσματα

α. Να δοθούν σοβαρά μέτρα στήριξης της Ελληνικής οικογένειας με γνώμονα την μείωση της υπογεννητικότητας και όχι ημίμετρα που δεν επιλύουν το πρόβλημα .

β. Να εναρμονιστεί η επαγγελματική και η οικογενειακή ζωή. Να υποστηριχθεί η μητρότητα και να δημιουργηθεί υγιές και θετικό περιβάλλον για την οικογένεια.

γ. Να εφαρμοστεί πολιτική στήριξης των οικογενειών, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου νοικοκυριού.

δ.  Να γίνει αυστηρή η χορήγηση του ασύλου, το άσυλο αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και να δίνεται σε πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων.

ε. Συνεργασία με την ΕΕ η οποία έχει αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση ως ένα πρόβλημα, όχι μόνο παραβατικότητας, αλλά ασφαλείας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.


ΠΗΓΗ:

Ambassadors @ Large
Υπτγος ε.α Δεληγιάννης Κων/νος
MA – University of Plymouth στην Εφαρμοσμένη Στρατηγική κ Διεθνή Ασφάλεια
Πρώην Επιτελής ΝΑΤΟ στο CC-LAND
Μαδρίτη και Αντιπρόσωπος στην
CEPC( Civil Emergency Planning Committee)
Και ερευνητικών προγραμμάτων (ΙDIRA-Ιinteroperability of Data and Procedures in Large Scale Multinational Disaster Response Actions  ) στην ΕΕ.

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:







"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) - ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ - + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ