ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

26 Ιουνίου 2021

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ – Ο Ο.Η.Ε. ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ;


Το σχέδιο που τόσο πιστά έχει εφαρμόσει διαχρονικά η Τουρκία στην Κύπρο, αλλά και γενικότερα όπου έχει την δυνατότητα, δηλαδή της εκδίωξης των τοπικών πληθυσμών και εποικισμού τους από τουρκογενείς είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην Συρία.


Όχι ότι προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός, απλά επιβεβαιώνει την πρακτική της τουρκικής αναθεωρητικής και επεκτατικής πολιτικής ανά τον κόσμο, μόνο που τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα δεν αφήνουν τόσο την Ε.Ε. όσο και τις Η.Π.Α., Ρωσία και Κίνα να το αποτρέψουν και να βάλλουν τα πράγματα στην θέση τους.


Οι κατασκευαστικές μπίζνες του σουλτάνου στα κατεχόμενα συριακά εδάφη (κατά το προηγούμενο της κατεχόμενης Κύπρου), προϋποθέτουν εκκαθάριση των κουρδικών και χριστιανικών πληθυσμών στο Ιντλίμπ και στο Αφρίν, η οποία προχωρεί κανονικότατα. Η Τουρκία και οι συμμαχικές παραστρατιωτικές οργανώσεις προωθούν με τη βία τη δημογραφική αλλαγή.


Τα υπό κατάληψη εδάφη εκτουρκίζονται συστηματικά. Και εδώ είναι καθοριστικός ο ρόλος των τουρκικών οργανώσεων αρωγής, όπως η Ditib, που ελέγχεται και χρηματοδοτείται από την υπηρεσία θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, Diyanet.


Έτσι η «Die Welt» αποκαλύπτει πως η Γερμανία και κατά συνέπεια και η Ε.Ε.  συνδράμει εμμέσως τον τουρκικό Αττίλα στη Βόρεια Συρία, με τις ευλογίες ΗΠΑ-Ρωσίας και Κίνας, για να είμαστε απόλυτα σωστοί.


«H εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων φέρει την υπογραφή της αμφιλεγόμενης τουρκικής θρησκευτικής οργάνωσης Ditib, η οποία διαθέτει στη Γερμανία περί τα 800 τζαμιά», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.


«Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα. Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι, γράφει η αφίσα. Στο κάτω μέρος η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα. Στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα, και διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικά χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν.


Ο Κρίστοφ ντε Φρις, υπεύθυνος ενημέρωσης της ΚΟ των Γερμανών συντηρητικών για θρησκευτικά ζητήματα, θεωρεί ότι η Ditib «εμφανίζεται προς τα έξω ως φιλελεύθερη οργάνωση με ρόλο στον διαθρησκευτικό διάλογο». Ο Γερμανός βουλευτής κατηγορεί ωστόσο την οργάνωση ότι στο εσωτερικό είναι κάθε άλλο παρά ανεκτική, ιδίως όταν πρόκειται για την «κοινωνική πλειοψηφία και τις μειονότητες».


Θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτική την γερμανική «ευαισθησία» κάθε φορά που δηλώνει ότι θεωρεί πως η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Συρία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο !!!

Θα προτρέπαμε να γίνει μια ενδελεχής έρευνα μήπως χωρίς να το γνωρίζουμε, «κατά λάθος», χρηματοδοτούμε καμία θυγατρική της Ditib στην Ελλάδα και την Ε.Ε., στα πλαίσια της βοήθειας υπέρ των προσφύγων της Συρίας…


Ας μην είμαστε τόσο αφελείς ότι αποκλείεται και να γίνεται ίσως και μέσω κοινοτικών ταμείων, αφού δεν ξέρουμε τελικά αν όλη αυτή η βοήθεια από την Ε.Ε. υπέρ των προσφύγων στην Τουρκία καταλήγει για αυτούς…


ή μήπως κάτι υποψιαστήκαμε μετά τις αποκαλύψεις από την D.W.;


Και τονίζουμε ότι οι πρόσφυγες δεν μας φταίνε σε τίποτα αλλά οι πολιτικές και τα συμφέροντα σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου που κάποιοι έχουν κάνει κουρελόχαρτο…


ΠΗΓΗ:
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη Ν.Α. Μεσόγειο

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:







"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) - ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ - + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ