ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

19 Ιουνίου 2021

Δράση, Αντίδραση

Αγαπητέ αναγνώστη

Ως Υποψήφιος Βουλευτής με την πλέον υπεύθυνη πολιτική και σοβαρή παρουσία στη πολιτική ζωή του τόπου, για τα τελευταία 201 χρόνια τουλάχιστον, του Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις – Ε.ΣΥ. αλλά και ως υπεύθυνος πολίτης (το ουσιαστικότερο), έχω το καθήκον να ξεκινήσω την περιγραφή της εικονογράφησης (που είναι ο λόγος που είσαι εδώ, στη σελίδα μου, στην σελίδα μας), μιας εικονογράφησης την οποία φιλοτέχνησα σήμερα, πρωινές ώρες, ημέρα Σάββατο, 19 Ιουνίου του έτους 2021, εν Αθήναις…

Έχω λοιπόν το καθήκον, να αποσαφηνίσω, το πιο περίεργο, ίσως το πιο αινιγματικό από όσα απεικονίζονται σε αυτό το εικαστικό. Την βαριοπούλα  …στο αριστερό χέρι του εικονιζόμενου – αόριστου – ανθρώπου.

Βλέπεις αγαπητή/τε, αν είχα το χρόνο, ίσως να έκανα ένα τρίπτυχο, όπου θα διέλυα κάθε πιθανολογία, κάθε σενάριο επιχειρήσεως αποσυμβολισμού από τον θεατή, αφού η βαριοπούλα στο 3ο και τελευταίο καρέ αυτού το τριπτύχου, θα συναντούσε – θα προσέκρουε – επάνω στην ακριβή τηλεόραση!

Όμως, το ζητούμενο αυτής της εικονογράφησης, δεν είναι το γνωστό σε όλους μας πλέον… » σπαστε τις τηλεοράσεις!», «σταματήστε την αποχαύνωση! « …
Όχι, η νίκη αυτού του ανθρώπου, ο άθλος που εξετέλεσε, είναι αυτό το πρώτο βήμα, μέρος συνόλου αρκετών επόμενων βημάτων που μπορούν να ακολουθήσουν, και να διανύσουν το άπειρο.

Σε ποια νίκη αναφέρομαι; Σε ποιον άθλο; Δεν θα το αφήσω να αιωρήται, μα ούτε και ως ρητορικό ερώτημα… Όχι, όχι, διότι όπως είπα, έχω καθήκον να το αποσαφηνίσω, να το αποσυμβολίσω πλήρως, ως πρόθεση από μεριάς μου. Διότι πρέπει να προλάβω τις κακές γλώσσες, που θα μπορούσανε να με κατηγορήσουν, ότι διεγείρω τα πλήθη, ή ότι ξεσηκώνω τους πολίτες να πάρουν τις βαριοπούλες και τα όπλα και να ξεχυθούν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για όλα και για τα πάντα.

Άρα, η νίκη του εικονιζόμενου είναι ό,τι κατάφερε να ξεκολλήσει το σώμα του, από τον καναπέ των πειραματόζωων, τον καναπέ του βολέματος και του «δε βαριέσαι», συν του ό,τι δίνει την χαριστική λυτρωτική – εύνοια στο μυαλό και τη νόησή του- να κινηθεί από μια κατάσταση – μη δράσης – προς – μια απόλυτη και καθολική κατάσταση – ΔΡΑΣΗΣ.

Απαγκιστρώνεται, λοιπόν από τον καναπέ του (με τη βοήθεια της βαριοπούλας ως μπαστούνι στο αριστερό του χέρι), ενώ διακρίνουμε ότι ο καναπές του, δεν τον αφήνει τόσο εύκολα να αποχωριστεί την συντροφιά του. Ένα είδος ρητίνης, μια ουσία κολλώδης, σαν ρευστό ρετσίνι, δυσκολεύει ιδιαίτερα την ανέγερση του ανθρώπου αυτού, για την ανάκτηση της ίδιας του της ζωής.

Είναι αρκετοί αυτοί που, ίσως να βλέπουν τηλεόραση, αγκαλιά με ένα βαρύ εργαλείο κατεδαφίσεων στο χέρι;

Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αρκετοί ή αν έστω υπάρχουν, εάν όμως κάποιος το «έχει προσχεδιάσει το έγκλημα» ημέρες, μήνες πριν, περιμένει την κατάλληλη στιγμή, τις κατάλληλες λέξεις, φράσεις, εικόνες, μυρωδιές, συναισθησίες, ώστε να προχωρήσει στο ΔΙΑ ταύτα…

… μάλιστα, δεν θα λυπηθεί διόλου και τα έξοδα …

Για τις λιγότερο εύστροφες συνειδητότητες, οφείλω να συμπληρώσω, ότι όλα αυτά σαφώς και είναι συμβολικά, άλλωστε, το παρόν άρθρο επικοινωνεί τέχνη και τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Άλλωστε, ακόμη και η τηλεόραση, είναι ένα εργαλείο, που κάποιοι το χρησιμοποιούνε κατά το δοκούν (τις ραδιοσυχνότητες ουσιαστικά που ανήκουν στους πολίτες, αφού φορολογούνται για αυτές). Δεν υπονοώ να σπάσουμε της τηλεοράσεις μας ή και ξένες τηλεοράσεις. Δεν γράφω κάτι τέτοιο, απλά, ως ιδιαίτερο εργαλείο και πολυσύνθετο συγκριτικά με ένα κατσαβίδι, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε πολύ διαφορετικά – πόσω μάλλον – στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι σήμερα. Ένα παράδειγμα είναι ο διαπαιδαγωγικός, ο επιμορφωτικός. Εάν δεν έχουμε τη γνώση, του – να ψάξουμε και να δούμε κάτι χρήσιμο στη τηλεόραση, μπορούμε να ρωτήσουμε κάποιον δάσκαλο, κάποιον συνάνθρωπό μας – που με την στάση του και με τους τρόπους του, μας είναι ιδιαίτερος, μας προξενεί το ενδιαφέρον. Και ίσως σε αυτή την αναζήτηση, να μην χρειαστεί να ανοίξεις καν, την τηλεόραση, για πολύ καιρό… Διότι θα έχεις κερδίσει ένα ταξίδι κοινωνικότητας και διατριβής, με πραγματικούς ανθρώπους και πραγματικές προκλήσεις.

Με εξιτάρει το γεγονός, να σας αφήσω να φανταστείτε, τα επόμενα καρέ της εικονογραφήσεώς μου…

«Σπάσε τη σιωπή της νοήσεώς σου…»

…Οι τηλεοράσεις πάντως και τα ραδιόφωνα, δεν σιωπούν από μόνα τους, εκτός και εάν δεν έχεις ρεύμα

ΠΗΓΗ:


☼ ΑΡΘΡΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤ.
☼ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΘΡΟΥ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤ. (ΜΟΛΥΒΙ + ΣΤΥΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΥΡΟ
+ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ)


ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΕΤΑ: ℗ 2021 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Η «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» αναγγέλλει σε όλους τους πολίτες ότι διαθέτει στην διαχείρισή της ακίνητα για την δημιουργία αυτόνομων τοπικών οργανισμών «Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευσις» και προσκαλεί τους πολίτες για την επάνδρωσή τους.

















 

YouTube – Channel: EN NEA – WEB TV


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:







"Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ - ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΑΣ

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

18:00 ΜΕ 21:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΗΡΩΩΝ 43 | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΤΚ 14231

!!! Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΑΤΤΙΚΗΣ) - ΚΑΝΕ ΣΜΙΚΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ - + ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ-ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. (ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ: christos.kyr.d@gmail.com)


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ E-mail: 

esyneasionias@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

210 3009278 | 697 263 5770 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) 
697 174 0878 (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ