ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

26 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 40.000 ΑΤΟΜΩΝ




Εικόνες πριν και μετά τις ανασκαφές του αρχαίου ελληνικού σταδίου στη Μαγνησία του Μαιάνδρου της Μικράς Ασίας, χωρητικότητας 40.000 ατόμων, 189 μέτρων μήκους, με 27 κερκίδες αποτελούμενες από 26 σειρές καθήμενων η κάθε μία! 

Στη Μικρά Ασία, όπου εντοπίστηκαν και αποκαταστάθηκαν μέχρι σήμερα, περίπου τριακόσιες αρχαίες πόλεις, διασώζονται μόνο τρία αρχαία στάδια σε καλή κατάσταση. Στην καλύτερη κατάσταση από αυτά, βρίσκεται το Στάδιο στην αρχαία πόλη της Μαγνησίας του Μαιάνδρου. 

Το στάδιο είναι εντυπωσιακό και τεράστιο. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου. Παρά το γεγονός, ότι η ανασκαφή εδώ δεν έχει τελειώσει ακόμη, η φαντασία είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος το ένδοξο παρελθόν αυτής της χειρωνακτικής κατασκευής. Κάποτε, αυτό το στάδιο από μάρμαρο, φιλοξενούσε 40.000 θεατές

Είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι το περίφημο θέατρο της Εφέσου, ενώ άνοιξε για τους επισκέπτες μόλις το 2012, αφού οι αρχαιολόγοι ξέθαψαν το μεγαλύτερο μέρος του από το έδαφος, όπου παρέμενε για χιλιάδες χρόνια. Οι ειδικοί λένε, ότι αυτό το στάδιο είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία οικοδομήματα στον κόσμο. Με πρόσθετη χρηματοδότηση, οι επιστήμονες ελπίζουν να ξεθάψουν και το υπόλοιπο τμήμα του σταδίου. 

Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο το στάδιο ανακατασκευάστηκε και επεκτάθηκε. Το μήκος του σταδίου είναι 189 μέτρα.


Κείμενο του Κωνσταντίνου Θώδη, ιστορικού ερευνητή της Μικράς Ασίας του Αιγαίου.










ΠΗΓΗ:






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ




ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

ΕΝ ΝΕΑ - ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: QR CODES ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ




Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ